Educatie tussen de kunst.

Kunst- en cultuur(educatie) hoort voor iedereen toegankelijk te zijn. Ongeacht je leeftijd of achtergrond. Een rondleiding of workshop door een museumdocent is de uitgelezen manier om kennis te maken met het werk van de kunstenaar, of om juist de verdieping in te gaan.

Cultuureducatie
in het museum.

Kunst geeft ons betekenis en de mogelijkheid om naar de wereld om ons heen te kijken om daar onze plek in te vinden. Via kunst leer je om niet alleen bezig te zijn met jouw eigen intrinsieke verlangens, maar leer je open te staan voor wat er om je heen gebeurt en wat een ander te zeggen heeft. De ander is in dit geval een kunstwerk (in de breedste zin van het woord), maar kan uiteindelijk alles en iedereen zijn.
De kunstenaar is hierin een spiegel van onze maatschappij. Zij kaart de misstanden in een samenleving aan. Laat zien welke vragen er gesteld moeten worden en toont ons mogelijke oplossingen.

Jouw culturele aanbod

Als culturele instelling heb je een breed publiek. Van jong tot oud en van verschillende achtergronden. Er komen scholen langs, maar ook bedrijven en particulieren. En allemaal hebben ze een eigen behoefte. En als culturele aanbieder wil je in al deze behoeften voorzien. Dat kan op verschillende manieren en daar help ik graag bij. Of het nou over kunst gaat of cultureel erfgoed, in het museum of op een festival. Ik kom graag met je in contact over de mogelijkheden.

Educatie voor jouw
culturele aanbod.

Rondleidingen | Workshops | Advies op maat

Rondleidingen

Kunst geeft ons betekenis en geeft ons de mogelijkheid om naar de wereld om ons heen te kijken en onze plek daarin te vinden.

Tijdens een rondleiding wordt een culturele context aangeboden waardoor de bezoeker het werk vanuit een ander perspectief leert bekijken. Met de juiste vragen vanuit de rondleider of museumdocent wordt de bezoeker extra uitgedaagd en kan er een mooi en eerlijk gesprek op gang komen. Zo ontstaat een dialoog tussen elkaar maar ook met het werk van de kunstenaar.

Workshops

Om extra verdieping te vinden in een tentoonstelling of een thema kan een workshop de juiste oplossing zijn. Met name voor een school is dit een fijne manier om een extra laag te geven aan de kunstlessen.
Door een combinatie van een rondleiding en workshop aan te bieden kunnen leerlingen hun nieuw verworven kennis meteen in de praktijk brengen. Doordat er een duidelijke link met theorie en praktijk wordt gemaakt blijft de informatie beter hangen.
Ik kan hierbij meedraaien in een team, maar denk ook graag mee over de inhoud van de workshops.

Advies op maat

Misschien wil je juist iets heel anders. Zoals een langlopend project of een nieuw kijk op het educatieve aanbod. Misschien ben je juist op zoek naar een manier om jouw aanbod naar de mensen te brengen. Wat het ook is, ik denk graag met je mee over een passende oplossing voor jouw kunsteducatieve vraag.

Blog

Neem contact op.