Creatief denken op je werk.

Creatief denken is een vaardigheid die iedereen kan leren en verder rijkt dan alleen de kunsten. Of je nou wetenschapper bent, advocaat, marketeer, schoonmaker of hovenier, we komen allemaal voor uitdagingen te staan die een oplossing van ons vragen. En die oplossing vind je door creatief te denken. Dus ook jij bent bezig met creatief denken tijdens je werk.

Met je team naar een nieuw niveau.

Het creatieve proces
Het creatieve proces is het leukste en leerzaamste wat er is. De zoektocht naar de juiste oplossing voor jouw probleem brengt je op ideeën die je nooit voor mogelijk had gehouden. En zonder dat je het misschien door hebt ben jij al bezig met creatief denken op je werk.

Het is een unieke manier van denken waarbij een open houding en het uitstellen van je oordeel de basis zijn. En dit proces wordt getriggerd op elk moment dat er iets nieuws bedacht moet worden. Of dat nou een nieuw ontwerp voor een logo is, het bedenken van een nieuwe duurzame auto, of om maatschappelijke probleemstellingen op te lossen. Waarschijnlijk ben je dus al veel vaker creatief bezig geweest dan je zelf misschien dacht.

Maar wij mensen zijn gewoontedieren waardoor we makkelijk blijven hangen in oude denkpatronen. En misschien herken jij dat ook wel, bij jezelf of in je team. Je wil als team wel een stap vooruit of je wil juist eens een andere aanpak proberen voor dat nieuwe project. Want elke keer dezelfde aanpak geeft tenslotte telkens dezelfde resultaten. En die resultaten zijn misschien helemaal niet verkeerd, maar echt vlammen doen ze ook niet.

Hoe wij dit gaan oplossen.

Workshops | Brainstormsessies | Advies op maat

Workshop creatief denken

Tijdens deze workshop neem ik jou en je team mee in het creatieve proces. Ik laat verschillende manieren zien waarop je een project kan benaderen en laat jullie het verschil ervaren. Ik neem jullie mee door de verschillende fases van dit proces en wijs de valkuilen aan waar jullie ongetwijfeld intrappen.
Elk proces wringt een beetje, en dat is helemaal niet erg. Met deze workshop leert iedereen zijn/haar/hen eigen proces kennen en welke meerwaarde dit heeft binnen het team.

Begeleide brainstormsessie

Er zijn veel verschillende manieren waarop je kan brainstormen als team. En als je al een tijdje samenwerkt is de kans groot dat er van nature een manier is ontstaan waar jullie zo in rollen. Iedereen heeft zijn/haar/hen eigen rol. Het gaat haast automatisch. Maar elke keer dezelfde routine geeft telkens dezelfde resultaten. En die resultaten zijn misschien helemaal niet verkeerd, maar echt vlammen doen ze ook niet meer.

Of misschien zit je juist helemaal vast als team en weet je gewoon niet meer waar je moet beginnen. Misschien is samen brainstormen volledig nieuw voor jullie en komen jullie er samen niet uit hoe je dit het beste aan kan pakken.

Dan kan het helpen om de boel eens om te gooien en samen met iemand die brainstorm aan te gaan. Ik zal observeren en begeleiden en laat jullie zien waar het knelt tijdens jullie brainstorms. Ik geef daarbij praktische tools die jullie kunnen blijven gebruiken.

Advies op maat

Misschien wil je juist iets heel anders. Zoals een één-op-één gesprek of wil je de workshop en brainstormsessie graag combineren. Misschien weet je nog niet precies waar je naar op zoek bent en heb je behoefte om daar achter te komen. Wat het ook is, ik denk graag met je mee over een passende oplossing voor jouw vraag.

Blog

Neem contact op.