Selecteer een pagina

Creativiteit met een missie.

Creatief denken is het leukste wat er is. De zoektocht naar de juiste oplossing voor jouw probleem brengt je op ideeën die je nooit voor mogelijk had gehouden. 
Maar het vergt ook een beetje oefening. Ik help mensen graag creatief te leren denken. Om de wereld om hen heen van verschillende kanten te leren bekijken. Om te durven dromen en om te leren de innerlijke criticus uit te stellen bij het zoeken naar oplossingen.

Blog
Eigen Werk

Creatief leren denken

Have no fear of perfection. You will never reach it.
– Salvador Dalí

Kunst geeft ons betekenis en de mogelijkheid om naar de wereld om ons heen te kijken en daarin onze plek te vinden. Cultuureducatie is daarom een belangrijk onderdeel in de algemene ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen. Dit gaat verder dan alleen het leren tekenen van een zelfportret of het bezoeken van een voorstelling. En hoewel praktische vaardigheden onderdeel zijn van deze ontwikkeling, ligt mijn expertise bij de conceptontwikkeling en het stimuleren van divergent denken.

Het creatieve proces vergt een unieke manier van denken. Maar wordt ook vaker ingezet dan je misschien denkt. Creatief denken wordt niet alleen toegepast tijdens het maken van iets creatiefs, zoals een schilderij of een beeldhouwwerk. Maar wordt getriggerd op elk moment dat er iets nieuws bedacht moet worden. Of dat nou een nieuw ontwerp voor een logo is, een auto, of om maatschappelijke probleemstellingen op te lossen.

Deze manier van denken vergt wat oefening, daar kan ik bij helpen. Ik heb onderzoek gedaan naar hoe je creatief denken stimuleert, maar vooral ook wat de meerwaarde is binnen het curriculum van een school. Of juist binnen het bedrijfsleven.
Ik zet mij graag in als cultuurcoach op het voortgezet onderwijs of het MBO, als creatief adviseur binnen een bedrijf, als verbinder of sparringspartner. Of binnen een rol die ik zelf misschien nog niet heb kunnen bedenken. 

Wat ik voor jou kan doen

Onderwijs:

Ik ben bevoegd docent en kom graag langs op jouw school om les te geven. Als gastdocent of als vaste collega.
Ik schrijf graag opdrachten en denk daarbij mee over de langslopende leerlijn van de school. Ik denk mee over vakoverstijgende of zelfs schooloverstijgende projecten. 

Bedrijfsleven:

Het creatieve denkproces is niet beperkt tot de kunstklassen, het museum, of het atelier van een kunstenaar. Er wordt elke dag van ons gevraagd om creatief te denken. Want bij elke uitdaging of probleemstelling die je tegenkomt moet je op zoek naar een oplossing.

Daarom kan ik ook binnen jouw bedrijf advies geven over hoe je het creatieve proces aanpakt. Dit kan op individueel niveau of in teamverband. Dit kan in de vorm van een gesprek, maar ook als workshop, of begeleiding tijdens een brainstormsessie. Dit kan zowel langdurig als eenmalig. Ik sta open voor verschillende vormen en pas me aan aan de behoefte van jouw bedrijf.

Laat iets van je horen